Travelodge London Central City Road

Jag har haft mina ögon på detta hotell i Travelodge-kedjan då det ofta kommer upp som lite billigare i mina tidigare sökningar, men jag har undvikit det under tidigare vår och sommar-tillfällen då det saknar luftkonditionering. I januari skall det förstås inte vara några problem så länge det går att öppna fönstret, och det gör det.

När vi ändå är inne på ämnet temperatur och hotellrum i London så är det enligt min erfarenhet ofta varmt, och kanske för varmt, om det inte finns luftkonditionering. Jag antar att det beror på dålig rörisolering att hotellkorridorer och hotellrum, speciellt de som är inhysta i gamla Victorianska och andra bostadshus, att det alltid är varmt och t.o.m. hett. Sedan är det förstås en personlig preferens, men åtminstone när man skall sova så vill jag hellre ha det svalt än varmt.

Rummet

Som alla Travelodge så är det rent och snyggt med bra lakan och kuddar, men det är också lite slitet i “hörnen”, enkel inredning och tråkig entré- och lounge-del (om det ens finns någon). Det är prisvärt och jag kan mycket väl tänka mig att komma tillbaka, fast antagligen inte under varmare perioder.

Jag har ett standardrum den här gången. Travelodge har på många hotell ett val mellan standard och “superroom”. Skiljer förstås i pris, men inga jätteskillnader i rumsstandarden. Superroom är lite större, har usb-laddning vid sängkanten och en kaffemaskin. Annars tycker jag det är liknande inredning. Tyvärr saknas dock en bagageplats i mitt standardrum så väskan får placeras på golvet. Inget stort problem, men det är ändå ett minus när man inte åtminstone har en utfällbar bagage-pall.

Närområdet

Läget är utmärkt, även om det är en liten promenad på 5 minuter till närmaste tunnelbanestation Moorgate. Old Street är också på ungefär samma avstånd, men på Moorgate kan man välja mellan Northern Line för söderut eller Circle Line och dess kompisar Hammersmith & City och Metropolitan som ger lite fler valmöjligheter.

Det är mest kontor i kvarteren runtomkring och rejält med folk i rusningstid på vardagar, för att bli väldigt tomt och nästan ensligt på helgen. För affärer och sevärdheter så måste man i vilket fall ta sig en bit härifrån så då är det inte lika sprudlande. Det finns några restauranger tvärs över gatan från hotellet, men lite tråkigt och stelt är det på helgen.

Det går också ganska fort att gå till Liverpool Street Station där det finns fler resealterntiv om man behöver ta sig någonstans. Det är alltid bra att ha flera alternativ från där man bor med tanke på att vissa tunnelbanelinjer stängs ned på helger för underhåll eller har tillfälliga problem där det kan bli rejält packat och/eller svårt att ta sig fram i tunnelbanan på en viss linje eller station.

Frukost

Hotellet har en frukost och även om Travlodge standardfrukost är helt ok så är den lite tråkig när man ätit den tidigare. Sprider därför ut frukostarna till närområdet samt med en liten promenad. Det blir fyra olika ställen som alla är mycket bra. Man får förstås räkna med att det blir dyrare när man går ut, än om man tar hotellets frukost. Räkna med 150-200 kr i stället för en hundring.

  • Lantana Shoreditch ligger i samma kvarter som hotellet och har en mexikansk-inspirerad meny så det blir “ägg-tacos” (typ).
  • En liten promenad på knappa kilometern leder till Dishoom med en fantastisk frukost på pannkakor.
  • Ytterligare en promenad på dryga kilometern förbi Liverpool Street Station ledde till Breakfast Club där jag tog en stor traditionell English Breakfast.
  • Ozone Coffee Roasters fick äran på avfärdsdagen med en macka med avokado och inlagd skinka.

Leave a comment