Ibis London Blackfriars

Detta var första gången på ett Ibis-hotell i London. Jag tycker de ofta har legat ganska högt i pris när jag sökt på resor med tanke på att det ändå är ett mellanklasshotell. Om man jämför med Travelodge Southwark har det nästan alltid varit flera hundralappar dyrare, men den här gången var det dags att testa.

Väldigt modern och hipp reception och lounge när man kommer innanför dörrarna. Ja, det finns egentligen ingen reception utan ett bord med några datorer där personalen står och knappar och “tar emot dig”. Jag tror det går att checka in med automat också, men personal var på plats när jag anlände.

Det finns ett antal mysiga sittplatser i louge-området som övergår till en bar och mindre restaurang där även frukosten serverades.

Rummet

Rummet var rent och enkelt och sängen höll mycket god kvalitet. Standardaren var väldigt nära Travelodge, varken bättre eller sämre, och det är ofta precis vad jag söker och behöver i London. Jag lägger hellre pengarna på restaurangbesök än lite finare utrustning på hotellrummet. Minibar/kylskåp finns ju t.ex. ganska sällan ändå på hotellen i London och saknades även här. Toaletten med dusch är som en liten “kabin-insats” som är upphöjd lite från golvet och som jag sett i andra hotell i London, dock i mer normal storlek så inga problem att slå i armbågarna i väggen. “Stort” är det väl nästan aldrig på mellanklasshotellen i London.

Det finns luftkonditionering ovanför dörren. Den smattrade dock en aning. Försökte fixa med ett plåster (det enda som liknande tejp som jag hade), men hjälpte inte riktigt. Så här i januari räcker det att öppna fönstret ändå, men på sommartid kanske jag hade sagt till om de kunnat fixa det hela.

Närområdet

Trots namnet på ligger hotellet väldigt nära Southwark tunnelbanestation. Att det i stället har döpts efter bron norr om hotellet, och tunnelbanestationen Blackfriars, har antagligen att göra med att det finns fler Ibis-hotell inom hela stadsdelen Southwark.

Läget är i varje fall utmärkt. Även i ösregn hinner man inte bli allt för blöt om man går fort när man kommit ur Southwark tunnelbanestation. Det är likvärdigt med Travelodge Southwark som ligger på en annan gata och är lite av ett favorithotell i kombinationen läge och prisvärdhet. Men nu skall det handla om Ibis London Blackfriars.

Frukost

Jag började med frukost på hotellet och den var såpass bra att jag fortsatte med det. Frukosten ingick inte i mitt pris, men det var förstås inga problem att betala vid ankomsten.

Jag måste säga att det är en av de bästa hotellfrukostar jag sett i London. Då skall man förstås betänka att jag ofta nöjer mig med standardfrukost på mellanklasshotell eller går ut och åter frukost när det inte ingår. Men denna var verkligen värd att betala 150 kr för. Framförallt för några riktigt fina, äkta och köttiga chorizokorvar samt kvalitetsost från England.

Leave a comment